flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 26-30 липня 2021 року

27 липня 2021, 12:51

26 липня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. В неї заплановано розглянути 5 дисциплінарних справ, зокрема, щодо судді Касаційного кримінального суду, а також 25 висновків щодо наявності підстав у скаргах для відкриття нових проваджень. Транслюватиметься вебінар «Правопорушення, пов’язані з корупцією». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про встановлені законом обмеження щодо одержання подарунків та сумісництва, суміщення з іншими видами діяльності, а також наведе судову практику з цих питань. У Вищій школі адвокатури можна прослухати курс «Обмежувальні приписи — еволюція судової практики». Йтиметься про те, які норми матеріального та процесуального права регулюють обрання та продовження обмежувальних приписів, а також еволюцію правових позицій Верховного Суду в справах про ї застосування або продовження.

27 липня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами 3 судді можуть отримати подання про призначення на посади, а один — звільнитися за власним бажанням. Також вирішуватиметься питання про відрядження до 2 судів та розглядатимуть 2 скарги суддів на притягнення до дисциплінарної відповідальності. У Києві пройде семінар «Знай свої права». Навчання організовують комітет з питань захисту прав осіб з інвалідністю Національної асоціації адвокатів України спільно із Правозахисною спілкою інвалідів. Засідатиме комітет з цивільного, сімейного та спадкового права Асоціації правників України. Обговорюватимуться сімейні договори: про припинення права на аліменти у зв’язку з передачею права власності на нерухоме майно; про визначення місця проживання дитини і участі батьків у її вихованні тощо. Вебінар «Тактика захисту інтересів ОСББ у справах про оскарження рішень». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує найпоширеніші підстави скасування рішень загальних зборів співвласників та підкаже, як не припуститися помилок при їх прийнятті та оформленні.

28 липня

Працюватимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони планують заслухати з 5 дисциплінарних справ, одна з яких відкрита за скаргою Національного антикорупційного бюро України та суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Також вони визначаться із відкриттям нових дисциплінарних проваджень за 45 новими скаргами. Онлайн-трансляція «Апеляційна скарга у справі про захист прав на торговельні марки». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про формування правової позиції на етапі апеляційного провадження, структуру апеляційної скарги, призначення судової експертизи та наведе приклади справ про захист прав на торговельні марки.

29 липня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Вона має заслухати одну скаргу судді на рішення про притягнення його до дисциплінарної відповідальності, а також відреагувати на 2 повідомлення про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

30 липня

Пройде вебінар «Основні аспекти права інтелектуальної власності у сфері медицини». Лектор Вищої школи адвокатури допоможе розібратися в основних питаннях інтелектуальної власності, а також розкаже про зміни в законодавстві, що відбулися внаслідок патентної реформи у сфері медицини.

https://zib.com.ua/