flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 4 – 7 березня

04 березня 2019, 09:23

Цього тижня засідатиме Вища рада правосуддя та її палати для розгляду питань дисциплінарної відповідальності, переведення та звільнення суддів. А професійні юридичні організації проводитимуть свої тематичні заходи. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


4 березня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує розглянути 12 дисциплінарних справ, 3 з яких стосуються суддів Печерського районного суду м.Києва.

У Києві працюватимуть комітети з конкурсного права і податкового та митного права Асоціації правників України. Під час спільного засідання обговорюватимуть застосування податкових зобов’язань, які виникають при ліквідації банкрута.

Розпочнеться триденна підготовка заступників голів місцевих судів. Навчання у рамках програми підтримання кваліфікації проводить Національна школа суддів.

5 березня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Розглядатимуться матеріали щодо внесення подань Президентові про призначення 4-х суддів. Також Рада має перевести одного та відправити у відставку 3-х суддів. Ще 4-х можуть звільнити на підставі пп.4 п.161 розд.XV «Перехідні положення» Конституції, а двох

кримських суддів — за п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Крім цього, вона заслухає 3 скарги суддів на висновки дисциплінарних палат ВРП та 2 — від прокурорів на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

У столиці збереться дискусійний клуб «Практика та актуальні питання в трансфертному ціноутворенні». Цей захід є новацією від податкового комітету Асоціації адвокатів України. Його учасники матимуть змогу дізнатися про новації у сфері ТЦУ, обговорити практичні аспекти з погляду як бухгалтера/аудитора, так і Державної фіскальної служби.

Відбудеться вебінар «Винеси вирок рутині: автоматизація бізнесу в юридичних компаніях». Розглядатимуться проблеми рутинної роботи з документами в юридичній компанії, автоматизація звернень від клієнтів, розподіл клієнтів по фахівцях тощо.

У Києві можна буде прослухати курс «Процедура подання та розгляду скарг в ЄСПЛ від А до Я». Спікер заходу, який проводить Вища школа адвокатури, розповість про особливості складання, подання скарг до Європейського суду з прав людини та дасть відповіді на запитання, які стосуються захисту прав людини в ЄСПЛ.

Вища школа адвокатури проведе вебінар «Стоп: знято! Правила 45 хвилин». Слухачі дізнаються, як підготуватися до виступу та отримати продуктивний результат від інтерв’ю на телебаченні.

6 березня

Працюватимуть друга та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. На порядку денному — 9 дисциплінарних справ та 34 скарги на дії суддів.

Продовжить роботу Legal Club і проведе дискусію «Злочин та покарання. Епізод 2». Її організовує відділення Асоціації правників України в Харківській області. Темою заходу стане компенсація шкоди, заподіяної правоохоронними органами на досудовому слідстві.

У Харкові відбудеться тренінг «Розгляд судами виборчих спорів». Навчання проводить Національна школа суддів за підтримки проектів Ради Європи.