flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 15 – 20 липня

15 липня 2019, 11:24

Вища рада правосуддя займеться питаннями звільнення та переведення суддів, а ВККС питанням допуску кандидатів до участі в конкурсі до місцевих судів. Вища школа адвокатури проведе в Києві дводенний навчальний курс «Адвокат дитини». НААУ проведе в Рівному семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів. Про ці та інші події тижня читайте в анонсі від «ЗіБ».


15 липня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона визначиться з висновками членів палати щодо відкриття дисциплінарних справ чи відмову в їх відкритті за 24 скаргами на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій.

Триватимуть співбесіди в межах кваліфікаційного оцінювання суддів. Упродовж 4-х днів у комісії планують поспілкуватися із 45 суддями.

 

16 липня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Розглядатимуться питання переведення 12 та звільнення 8 суддів за загальними обставинами. Також Рада заслухає 3 скарги на висновки дисциплінарних палат ВРП та одну — на рішення КДКП. Крім того, Рада може відсторонити суддю Смілянського міськрайонного суду від роботи у зв’язку із притягненням до кримінальної

відповідальності.

 

17 липня

У Вищій школі адвокатури розкажуть про особливості роботи адвоката в сімейній медіації.

Учасники міні-тренінгу дізнаються про актуальність та переваги сімейної медіації, які види угод можливі за її результатами тощо.

 

18 липня

Засідатиме Вища рада правосуддя.

Вона має перевести 17 суддів Апеляційного суду Черкаської області до Черкаського апеляційного суду, а одного відправити у відставку. Ще 2-х суддів можуть звільнити на підставі пп.4 п.161розд.XV «Перехідні положення» та п.3 ч.6 ст.126 Конституції.

 

19 липня

Працюватиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

На порядку денному — 2 дисциплінарні справи та 29 скарг на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій.

Вона розгляне питання допуску кандидатів до участі в оголошеному ВККС 2 липня цього року конкурсі на зайняття вакантних посад суддів місцевих загальних судів.

У Києві відбудеться фахова дискусія з кримінального права та процесу.

Захід проводять Національна асоціація адвокатів України, Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури, комітет НААУ з міжнародних зв’язків, секція НААУ з кримінального права спільно з Федеральною палатою адвокатів Німеччини.

У Житомирі пройде семінар-тренінг «Гендерна дискримінація: ідентифікація та механізм надання правової допомоги».

Навчання проводиться за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» у партнерстві із Координаційним центром з надання правової допомоги.

 

20 липня

У Києві розпочнеться дводенний навчальний курс «Адвокат дитини».

Під час цього спільного проекту Вищої школи адвокатури, секції із сімейного права Національної асоціації адвокатів України та ЦСПД обговорюватимуться особливості судового розгляду справ, в яких бере участь дитина (кримінальний аспект) або які безпосередньо стосуються її інтересів.

В Одесі пройде практичний семінар «Актуальні питання медичного права в діяльності адвоката».

Захід проводить Вища школа адвокатури спільно з комітетом медичного і фармацевтичного права Національної асоціації адвокатів України.

У Рівному відбудеться семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів.

Навчання, що організовує Національна асоціація адвокатів України, буде присвячене найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо.

Пройде VІІ турнір Асоціації правників України з волейболу #ubafun.

Змагання відбудеться за підтримки голови відділення АПУ в м. Києві Сергія Гребенюка.