flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня (22-26 травня 2017)

22 травня 2017, 11:43

     Цього тижня Вища кваліфікаційна комісія суддів завершить другий етап відбору кандидатів до Верховного Суду, а у Мукачевому відбудеться засідання Ради адвокатів України. Про ці та інші події – в анонсі від «ЗіБ».

         22 травня

Відбудеться засідання другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. Планується розглянути 3 дисциплінарні справи щодо суддів районних судів столиці, а також проаналізувати 7 скарг на наявність підстав для відкриття дисциплінарних проваджень.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів триватимуть співбесіди з кандидатами до Верховного Суду. На цей день запрошені 27 претендентів на посади у касаційних судах у складі ВС. 25 кандидатів комісія заслухає 24 травня.

У Києві пройде перший загальнонаціональний форму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього». Планується обговорити нагальні проблеми взаємодії судів та ЗМІ, виробити правила співпраці, що ґрунтується на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження.

У столиці відбудеться семінар у формі круглого столу «Особливості застосування Податкового кодексу України». Навчання для суддів місцевих та апеляційних адміністративних судів організоване відділом підготовки суддів Національної школи суддів спільно з платформою Taxlink та Асоціацією податкових радників.

            23 травня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Серед іншого вона розгляне матеріали щодо внесення подань Президентові про призначення 26 суддів до місцевих судів, а також 12 заяв суддів про звільнення за загальними обставинами.

У столиці пройде обговорення «Державно-приватне» партнерство в Україні: стан та перспективи розвитку». Дискусія відбудеться в рамках засідання комітету Асоціації правників України з міжнародного права.

            24 травня

Збереться на засідання третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Розглядатимуться 6 дисциплінарних справ, а також 7 скарг на дії суддів.

У Києві проведуть відкрите обговорення «Практичні аспекти сфери банкрутства в Україні». Захід організований Міністерством юстиції, Центром комерційного права та комітетом Асоціації правників України з конкурсного права.

            25 травня

У Києві збереться круглий стіл «Проблемні питання та шляхи удосконалення практики застосування окремих процедур банкрутства». Заходом опікується Господарський суд м. Києва.

У столиці пройде семінар «Правове регулювання виробництва органічної продукції: що держава нам готує, реалії ринку». Захід організований комітетом Асоціації правників України з аграрного права. На ньому обговорюватимуть запропонований Урядом проект закону.

            26 травня

Вища кваліфікаційна комісія суддів планує завершити другий етап відбору кандидатів до Верховного Суду. Згідно з графіком у цей день проведуть співбесіди з останнім 22 претендентами.

У м. Мукачевому Закарпатської області розпочнеться чергове засідання Ради адвокатів України. Серед іншого заплановано вирішити організаційні питання щодо проведення звітно-виборного з’їзду адвокатів України, а також розглянути проекти змін до правил адвокатської етики, установчих документів Національної асоціації адвокатів України, Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та Вищої ревізійної комісії адвокатури.

У Київському апеляційному адміністративному суді відбудеться дискусійний круглий стіл. Він буде присвячений складним питанням реалізації прав іноземців та осіб без громадянства на території України.