flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня (7-12 серпня)

07 серпня 2017, 10:21

Цього тижня у ВСУ презентують звіт про стан протидії корупції в Україні за I півріччя 2017 року. Крім того, у столиці обговорять особливості притягнення до кримінальної відповідальності за дії в Інтернеті. Про ці та інші події читайте в анонсі від «ЗіБ».


7 серпня

У Верховному Суді України відбудеться брифінг.

Представникам засобів масової інформації буде презентовано аналітичний матеріал Стан протидії корупції в Україні за I півріччя 2017 року, розроблений та підготовлений ВСУ. Журналістів також поінформують про підсумки роботи ВСУ та судової системи у І півріччі цього року.

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Планується розглянути 7 дисциплінарних справ, зокрема стосовно Ганни Білик із Броварського міськрайонного суду Київської області, Олександра Бобровника із Солом’янського районного суду м.Києва, Василя Масендича з Франківського районного суду м.Львова, Ігоря Казана із Самбірського міськрайонного суду Львівської області, Ірини Партики з Апеляційного суду Львівської області, Валерії Чорної з Дніпропетровського окружного адміністративного суду, Тетяни Сапальової, Олександра Боровицького та Юрія Полотнянка з Вінницького апеляційного адміністративного

суду, Сергія Горбатюка з Вищого адміністративного суду.

Крім того, у порядку денному значаться 15 скарг на дії суддів.

У Запоріжжі відбудуться повторні загальні збори відділення Асоціації правників у Запорізькій області.

Обговорюватимуться результати діяльності за 2016—2017 роки та плани на 2017—2018. Також пройдуть вибори членів ради та голови відділення.

8 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Розглядатимуться матеріали щодо внесення подань Президентові про призначення 5-х суддів на посади та звільнення 3-х суддів за загальними обставинами. Також вивчатимуться скарги на рішення дисциплінарних палат.

Крім того, Рада планує проаналізувати 5 повідомлень про втручання в діяльність суддів, що надійшли з апеляційних судів Одеської, Херсонської та Житомирської областей, а також з Дарницького районного суду м.Києва та Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області.

9 серпня

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона розгляне дисциплінарну справу судді Приморського районного суду м.Одеси Віктора Попревича, а також проаналізує 9 скарг на дії суддів на предмет наявності підстав для відкриття дисциплінарних проваджень.

У Києві обговорять особливості притягнення до кримінальної відповідальності за дії в Інтернеті.

Учасники засідання комітету Асоціації правників України з кримінального та кримінально-процесуального права дізнаються, як не стати жертвою у всесвітній павутині й захистити себе та свої права в Інтернеті. Зокрема, обговорюватимуться формування доказової бази щодо злочинів проти основ національної безпеки та тероризму, скоєних у мережі, проблеми притягнення до кримінальної відповідальності он-лайн-поширювачів контрафактної продукції та боротьба з кібератаками.

У Харкові пройде семінар «Кримінальні провадження у сфері земельних відносин».

Під час заходу, організованого відділенням Асоціації правників у Харківській області, аналізуватимуть склади найпоширеніших злочинів у сфері земельних правовідносин, зловживання правоохоронних органів під час їх розслідування, а також проблеми та прогалини в законодавстві з цих питань та шляхи їх вирішення.

10 серпня

У Львові розпочнеться дводенний семінар «Захист прав та інтересів дитини при здійсненні правосуддя з дотриманням міжнародних стандартів».

Навчання проводять відділ підготовки та Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

12 серпня

У Маріуполі пройде семінар з підвищення кваліфікації адвокатів.

Навчання, організоване Національною асоціацією адвокатів України, буде присвячене найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо. До участі у семінарі запрошуються адвокати з Донецької області, а також інших регіонів України.