flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 13 - 18 листопада

13 листопада 2017, 09:42

Цього тижня ХІV з’їзд суддів України обиратиме з 6 претендентів суддю КС, а також у Києві пройде міжнародна конференція «Набуття чинності Угоди про асоціацію з ЄС — готовність України та перші підсумки».

13 листопада

Продовжить свою роботу позачерговий ХІV з’їзд суддів України. Делегати мають нарешті заповнити одну вакансію в Конституційного Суді.

У Києві працюватиме комітет Асоціації правників України з корпоративного права та фондового ринку. Обговорюватимуться нововведення, передбачені проектом закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)» (№5592-д).

14 листопада

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Розглядатимуться матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення та відрядження двох суддів, а також 3 скарги на рішення дисциплінарних палат ВРП. Крім того, вивчатимуться 5 повідомлень про втручання в діяльність суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій. Цього дня визначатимуться результати первинного кваліфікаційного оцінювання 9 суддів апеляційної ланки. Ще 6

запрошені на співбесіду на 16 листопада.

У Києві пройде міжнародна конференція «Набуття чинності Угоди про асоціацію з ЄС — готовність України та перші підсумки». Захід організовують Київський національний університет ім. Т.Шевченка, комітет Асоціації адвокатів України з інтелектуальної власності та НДІ інтелектуальної власності НАПрН України.

У Дніпрі відбудеться звітно-виборна конференція адвокатів Дніпропетровської області. Делегати заслухають звіти та оберуть новий склад органів адвокатського самоврядування області, а також затвердять штатний розпис і кошторис ради адвокатів та КДКА регіону.

15 листопада

У столиці працюватиме комітет з кримінального та кримінально-процесуального права Асоціації правників України. Обговорюватимуться особливості повідомлення про підозру спеціальним суб’єктам, можливості його оскарження та допомога адвоката при вирішенні цього питання.

У Львові відбудеться семінар «Проблемні питання, що виникають під час розгляду господарськими судами корпоративних спорів». Навчання проводитиме львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

16 листопада

Засідатиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Планується розглянути 8 дисциплінарних справ та 23 скарги на дії суддів.

У Вінницькому апеляційному адміністративному суді збереться круглий стіл з питань добору та кваліфікаційного оцінювання суддів. Захід організований Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Асоціацією правників України спільно з проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

17 листопада

У Києві відкриється ІІІ форум з конкурсного права АПУ «Стягнення. Реструктуризація. Банкрутство». На ньому адвокати та судді, арбітражні керуючі та представники банків мають виробити спільні позиції щодо внесення змін до чинного законодавства про банкрутство та суміжні інститути.

В Одесі пройде семінар «Стандарти Європейського суду з прав людини. Гарантовані права, їх захист». Його проводитиме одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

18 листопада

У Черкасах відбудеться семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів. Навчання проводитиме Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Черкаської області.