flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 9 – 13 листопада 2020 р.

09 листопада 2020, 11:14

Протягом робочого тижня 9 -13 листопада працюватиме Вища рада правосуддя, у тому числі у складі дисциплінарних палат, в Національній асоціації адвокатів України проводитимуть навчальні заходи.

 

9 листопада

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує розглянути 8 дисциплінарних справ та заслухати 15 висновків щодо нових скарг на дії суддів.

Відбудеться онлайн-трансляція «Адвокатська практика, пов’язана з медичним правом». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про медичні справи та їхні основні види, а також специфіку роботи з ними.

 

10 листопада

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона може відправити у відставку ще 9 суддів, а також має розглянути 4 скарги суддів на рішення

дисциплінарних палат.

Працюватиме комітет Асоціації правників України з нерухомості та будівництва. Йтиметься про нові механізми залучення приватних інвестицій у відновлення та утримання автомобільних доріг та моніторинг інфраструктурних проектів.

Пройде вебінар «Зняття ризикового статусу платника ПДВ в судовому порядку». Навчання проводить Вища школа адвокатури. Йтиметься про критерії, порядок оскарження до суду та необхідні докази.

 

11 листопада

Працюватимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Загалом вони визначаться із 7 дисциплінарними справами та проаналізують 58 скарг на наявність підстав для відкриття нових проваджень.

Відбудеться онлайн-дискусія «Скасування Сімейного кодексу: за чи проти?». Захід, який організовує комітет із сімейного права Національної асоціації адвокатів України, покликаний сформувати правові позиції щодо ініціативи скасування СК.

У Вищій школі адвокатури запропонують курс «Податкові перевірки».

Аналізуватимуться рішення Верховного Суду щодо незаконних перевірок, нові повноваження податкової та оскарження включення до плану-графіку перевірок.

 

12 листопада

Засідатиме Вища рада правосуддя. На порядку денному — внесення подань Президентові про призначення 6 суддів, а також розгляд 5 скарг суддів на рішення про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Пройде семінар «Актуальні питання теорії та практики кримінального провадження щодо кримінальних проступків». Навчання для суддів апеляційних та місцевих загальних судів організовує Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів.

 

13 листопада

У Києві відкриється VII конференція з кримінального права та процесу. Учасники заходу, який організовує Асоціація правників України, обговорять практику роботи Вищого антикорупційного суду, діяльність слідчих суддів, а також міжнародне співробітництво у кримінальному провадженні.

Відбудеться семінар «Сімейні правовідносини: окремі аспекти розгляду спорів судом першої інстанції». Навчання для суддів місцевих судів проводить Харківське регіональне відділення Національної школи суддів.

Буде проведено онлайн-курс «Цивільний позов у справах про відшкодування шкоди, завданої джерелом підвищеної небезпеки». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже, хто може бути позивачем у такій категорії справ, до кого пред’являти позов, а також коли (на якій стадії) можна і варто подавати цивільний позов.

Відбудеться семінар «Особливості розгляду справ щодо кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх». Цей загальноукраїнський онлайн-захід організовує Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів.

Закон і Бізнес