flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс правових подій тижня 11 – 16 січня 2021 року

11 січня 2021, 09:48

З 11 по 16 січня працюватиме Вища рада правосуддя, у тому числі у складі дисциплінарних палат. Також будуть проводитись навчальні заходи у Вищій школі адвокатури.


11 січня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона планує заслухати 4 справи та проаналізувати 30 нових скарг на дії суддів.

Відбудеться онлайн-трансляція «Захист активів власника – корпоративне право – медіація». Спікери Вищої школи адвокатури розкажуть, як адвокатові та власнику бізнесу побудувати ділові відносини й що таке бізнес-медитація та комплаєнс як інструмент захисту активів власника.

 

 

12 січня                                      

Вища рада правосуддя збереться на перше засідання у новому році. Будуть розглядатися матеріали щодо внесення

подань про призначення 3-х суддів, а також про переведення та відрядження. Чотирьох суддів Рада має відправити у відставку. Також вона заслухає 2 скарги на рішення про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

 

13 січня

Засідатимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя. Вони вивчать по 4 дисциплінарні справи та з’ясують, чи наявні підстави у 98 скаргах про відкриття нових проваджень.

 

14 січня

Вища рада правосуддя збереться на засідання. На порядку денному – внесення подань про призначення 7 суддів та відставку одного. Крім того, Рада заслухає 4 скарги на рішення дисциплінарних палат та по 2 клопотання про поновлення строків для оскарження.

 

15 січня

Відбудеться онлайн-трансляція «Право на справедливий суд: загальні положення».  Під час курсу Вищої школи адвокатури буде

йти мова про «справедливість» як вимогу ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також цивільні права та обов’язки в розумінні цієї статті.

 

16 січня

У Вищій школі адвокатури можна буде прослухати базовий курс «Адвокат дитини: основи дружнього для дітей правосуддя». Під час лекцій спікери розкажуть, хто такий адвокат дитини та навіщо йому спеціальні знання, як діє принцип якнайкращого забезпечення інтересів дитини, а також про те, як захистити дитину від дискримінації та забезпечити повагу до її гідності. 

 

Закон і Бізнес