flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд 06.08.2018 року оголосив вирок відносно особи, яка вчинила вбивство через необережність.

06 серпня 2018, 11:05

   Великомихайлівським районним судом Одеської області 06.08.2018 року оголошено вирок громадянину З., який 11 серпня 2017 року у період часу з 21:00 години до 23:00 години, в с.Єгорівка Роздільнянського району Одеської області не маючи умислу на протиправне заподіяння смерті Ш. А., допустив злочинну недбалість, не передбачаючи можливості настання смерті останнього, хоча, будучи фізично добре розвинутою людиною, при загально визначених правилах, повинен був передбачити, що при здійсненні ним неодноразових натискань зі значною силою на грудну клітину людини могло призвести до спричинення тілесних ушкоджень, припустивши, що Ш. А. перебуває в загрозливому для життя стані, однак не впевнившись в цьому, з метою приведення у свідомість потерпілого Ш.А., не маючи відповідної медичної освіти або спеціальних пізнань в наданні першої медичної допомоги, почав робити потерпілому Ш.А. штучне дихання та непрямий масаж серця, неодноразово прикладаючи значні зусилля та натискаючи обома руками на грудну клітину потерпілого Ш.А., чим заподіяв йому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритих переломів 3,7,8-го правих ребер по середньо- ключичній лінії, закритих переломів 3,4,5,6,7,8,9-го лівих ребер поміж середньо ключичною та передньою пахвовою лініями з вогнищевими крововиливами під пристінковою плеврою та в міжреберних м’язах навколо вищезазначених переломів правих та лівих ребер які утворюють єдиний нерозривний комплекс закритої травми грудної клітини, що стало причиною смерті Ш.А.     

    При вказаних обставинах, дії обвинуваченого З. В. суд кваліфікує за ч.1 ст.119 КК України – вбивство, вчинене через необережність.

З. В. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначено йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з поміщенням до кримінально-виконавчої установи закритого типу